dissabte, 3 de desembre del 2011

La Segarra per la Independència omple la Sala de Plens de Guissona


La sala de plens de l’Ajuntament de Guissona va acollir el passat 2 de desembre l’acte de presentació de l’assemblea de la Segarra per la Independència. La benvinguda va anar a càrrec de Xavier Casoliva, alcalde de la població, que va manifestar el seu suport a la iniciativa de la Conferència Nacional per l’Estat propi i va aprofitar per informar que el govern municipal preveu aprovar una moció d’adhesió al moviment de Municipis per la independència abans de final d’any. A continuació es va projectar el documental, “Pròxima estació, independència”, produït des de la Fundació Catalunya Estat, i els ponents de l’acte, Ricard Garreta, Pere Pugés i Roser Loire varen intervenir al seu torn de paraula. El primer va exposar les motivacions econòmiques que fan necessària la independència per la supervivència de Catalunya, mentre que els segons van detallar els aspectes organitzatius d’una iniciativa que cerca la majoria social favorable a la independència a través d’una mobilització organitzada  en agrupacions territorials i sectorials i coordinada a través de l’Assemblea Nacional Catalana, que es constituirà el proper mes de març a Barcelona. Per la seva banda, el coordinador comarcal, Jaume Moya, va incidir en els comunicats lliurats a tots els ajuntaments segarrencs perquè s’adhereixin a l’associació de Municipis per la independència i en el proper calendari d’activitats, que preveu arribar a diverses localitats de la comarca al llarg dels propers mesos de gener i febrer.
Durant l’acte, el poeta Jordi Pàmias va llegir als assistents la poesia inèdita “Estelada”, composada recentment en clara evocació del camí de la independència del país.
Per concloure, un debat entre tots els assistents va permetre aprofundir en la incidència del deute espanyol en un futur Estat català, el full de ruta previst per assolir la declaració d’independència l’any 2014, els contactes internacionals que s’estan duent a terme o el projecte d’organitzar consultes populars convocades des dels Consistoris, en un acte de desobediència civil legitimat sobre la base d’un ampli suport social.
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada