dilluns, 12 de març del 2012

Els polítics de la Segarra debaten a Cervera sobre el futur de Catalunya


A l’auditori de Cervera i convocats per l’entitat la Segarra per la Independència, al vespre del divendres 9 de març els representants de sis partits polítics amb presència a la Segarra han participat en una taula rodona per debatre sobre el futur de Catalunya. El debat ha estat moderat per  Lluís Urpí, periodista de Catalunya Ràdio, i ha comptat amb la presència de Ramon Augé, de Convergència Democràtica de Catalunya, Xavier Casoliva, d’Esquerra Republicana de Catalunya, Joan Valldaura, del Partit dels Socialistes de Catalunya, Ramon Pérez, d’Acció per Guissona, Josep Anton Vilalta, de les Candidatures d’Unitat Popular, i Frederic  Bentanachs, de Solidaritat per la Independència. 


Durant el debat, tots els ponents han respost afirmativament a les qüestions que els interrogaven sobre si consideraven que el dèficit fiscal de Catalunya vers Espanya perjudica el benestar dels catalans, la viabilitat d’una Catalunya independent integrada dins la Unió Europea i el suport a una consulta al poble català sobre l’exercici del dret a l’autodeterminació nacional. Per altra banda, les diferències han versat sobre el projecte de pacte fiscal, els greuges històrics amb Espanya, la importància de les qüestions identitàries i la supervivència de Catalunya com a comunitat diferenciada dins un Estat espanyol unificador. Al llarg de més de dues hores, els ponents s’han sotmès a les preguntes i les observacions d’un públic, format per un centenar d’assistents, que han posat èmfasi en la conveniència de donar suport a les iniciatives civils per encarar el procés d’autodeterminació, els atacs a la llengua i la política educativa, la desaparició dels sistema català de caixes d’estalvis i el fracàs dels esforços d’encaix de Catalunya en un estat autonòmic.
Amb aquest acte, la Segarra per la Independència posa fi al primer cicle de presentacions per divulgar l’Assemblea Nacional de Catalunya, que l’ha portat des del passat mes d’octubre a Cervera, Guissona, Sedó, Sant Antolí, Torà, Sanaüja, la Guàrdia Lada i Sanaüja. El dissabte 10, una trentena de membres de l’entitat participaran en el Palau Sant Jordi a l’acte de constitució de l’ANC.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada