divendres, 4 de setembre del 2015

Xerrada a Guissona sobre les pensions i la pagesia en una Catalunya Independent



La Segarra per la Independència continua el seu cicle de xerrades sobre les pensions i la pagesia en una Catalunya independent. Aquesta setmana ha tingut lloc a Guissona, a càrrec de Francesc Reguant, economista i membre de l’ANC. 

En aquesta xerrada, Reguant va reflexionar sobre la situació política a Catalunya, a la que s’ha arribat després d’haver esgotat tos els camins per a una entesa amb l’estat espanyol. Pel que fa a les pensions, va explicar que es gestionen en base al sistema de repartiment, a partir de les cotitzacions dels treballadors en actiu. A Catalunya, l’índex d’atur és més baix que a la resta d’Espanya i el sou mig dels catalans és una mica més elevat, cosa que fa que una Catalunya independent gaudiria dels suficients ingressos per a garantir el pagament de les pensions. També fa fer èmfasi en la relació de Catalunya amb Europa –Catalunya és un contribuent net a la Unió Europea-, a l’espoli i la discriminació que estan patint els ciutadans catalans i va recalcar la importància del sector agroalimentari a Catalunya, el segon clúster agroalimentari dins la Unió Europea, i la desigualtat que pateixen els pagesos catalans, que reben la meitat dels ajuts directes que rep de mitja un pagès europeu. 

El cicle de xerrades informatives continuarà amb la mateixa xerrada a Sant Guim de Freixenet el dia 17 i a Cervera el dia 24.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada