dimarts, 19 de juliol del 2016

L’ANC valora positivament els resultats de la consulta

La consulta als socis i simpatitzants de l’Assemblea Nacional Catalana sobre el referèndum d’independència, presencial divendres i dissabte, telemàtica de dimecres a dissabte de la setmana passada, va tenir una participació del 26%. Els partidaris de modificar el full de ruta amb el referèndum vinculant d’independència van sumar el 75% dels vots; els contraris, el 22%. Els vots en blanc i nuls sumen el 3%. A les darreres eleccions de l’Assemblea la participació va ser del 22%. El resultat de la consulta interna modifica parcialment el full de ruta de l’Assemblea aprovat a l’abril a l’assemblea general ordinària de Manresa.

  

El Secretariat Nacional de l’Assemblea considera bona la xifra de participació en la consulta, i valora especialment les desenes d’actes informatius previs organitzats arreu de Catalunya per les assemblees territorials, que han tingut una gran assistència, un alt nivell de debat polític i respecte general per totes les posicions individuals. En aquest sentit, l’augment de la participació ha estat valorat molt positivament per la vicepresidenta de l’entitat, Natàlia Esteve. La decisió dels socis de l’Assemblea és una decisió presa des de la reflexió, que estableix el mandat de traslladar al conjunt d’entitats i formacions sobiranistes la incorporació del referèndum d’independència com a element determinant per culminar el procés.

L’Assemblea Nacional Catalana encetarà les converses aquestes properes setmanes. El president de l’ANC ha apuntat que des de l’ANC no troben “cap eina més potent que la celebració d’un referèndum”. La proposta de celebrar el referèndum vinculant d’independència vol preservar i reforçar la unitat de l'independentisme i, a la vegada, confluir amb l’amplíssima majoria social partidària del dret a decidir. Si la consulta als socis de l’Assemblea ha requerit unes quantes setmanes de debat, la reflexió, l’anàlisi i la valoració per acordar amb totes les organitzacions i entitats independentistes un únic full de ruta podrà requerir també unes quantes setmanes. L’Assemblea serà discreta sobre l’evolució d’aquestes converses per propiciar una posició tan inclusiva i consensuada com sigui possible.

L’Assemblea és conscient, amb l’aval del mandat dels socis, que ha de continuar explicant arreu la proposta de referèndum d'independència vinculant, i que no pot ignorar en cap moment els vots contraris. Durant la campanya d’estiu prèvia a l’Onze de Setembre, l’Assemblea continuarà explicant-se, i en aquesta línia Liz Castro ha subratllat la importància del reconeixement internacional. Ara toca sumar voluntats a favor del sí, eixamplar la majoria social i preparar la societat per prendre democràticament la decisió més important per al nostre país. Fins ara l’ANC s’ha explicat principalment als seus socis i simpatitzants, però ara s’explicarà de cara en fora i als mitjans, ha explicat Agustí Alcoberro. Per això, simultàniament a les converses, l'Assemblea es compromet a treballar des del màxim rigor i amb persones de diversos àmbits professionals, per concretar un document amb respostes i alternatives a les preguntes i escenaris que poden anar sorgint els propers mesos, ja amb l’horitzó de la convocatòria i realització del referèndum.

La consulta interna s'ha realitzat en un moment on encara hi ha una gran preocupació pel desenvolupament de la qüestió de confiança a què se sotmetrà el president de la Generalitat al setembre. La no-aprovació dels pressupostos va crear un atzucac del qual només podem sortir amb la màxima unitat entre partits i entitats de la societat civil. El posicionament de l’Assemblea Nacional Catalana és clar, en el sentit d’exigir que la confiança en el president i el seu Govern sigui aprovada per la majora que la Llei estableix. En cap cas l'Assemblea intervindrà en el debat sobre la manera de presentar la moció de confiança.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada