diumenge, 4 de juny del 2017

LLUÍS LLACH REIVINDICA A CERVERA LA FORÇA DE LA GENT EN EL PROCÉS



El Paranimf de la Universitat de Cervera, ple de gom a gom, ha acollit la xerrada que Lluís Llach ha dut a terme aquest vespre, en un acte organitzat conjuntament per les entitats sobiranistes Segarra per la Independència - ANC i Òmnium Cultural Segarra-Urgell.

Lluís Llach ha iniciat la xerrada explicant la seva introducció en el món de la política, destacant que en aquesta legislatura, per primera vegada, es compta amb una majoria absoluta independentista al Parlament, una situació transcendental per al projecte polític que s’està vivint a Catalunya, i amb un govern compromès amb fer la independència. Llach també ha volgut defensar que ara és el moment en què hi ha més unitat entre els diversos partits polítics sobiranistes, que malgrat que, històricament, han estat confrontats, treballen conjuntament per tirar endavant aquest projecte.

El diputat al Parlament de Catalunya ha considerat que el factor clau en tot el procés és la gent, que des del 2010, any rere any, ha sortit al carrer amb força i que ha estat fonamental per a la transformació política que ha viscut Catalunya. Llach ha remarcat que ‘la ciutadania ha demostrat que vol deixar de ser un súbdit per passar a ser protagonistes de la seva pròpia història’. Per al diputat, aquest fet ha portat a la majoria independentista al Parlament: ‘Nosaltres hi som perquè vosaltres ja hi éreu’.  En relació a aquesta legislatura, ha volgut deixar clar que ‘la gent és la baula d’aquesta cadena democràtica complexa, la baula que serà imprescindible en les setmanes que ens esperen. Els catalans tenim poder. La nostra mobilització democràtica ha despertat molta curiositat a Europa, hi ha molts països que ens estudien, perquè som un fenomen social únic a Europa’, ha reblat.

Llach ha reflexionat sobre la situació vers l’Estat espanyol i ha insistit en què, davant dels seus possibles embats, caldrà el compromís i l’empenta de la gent: ‘Jo sóc aquí per animar-vos a que continueu aquesta tasca. Nosaltres tenim la voluntat democràtica, i en això, l’Estat espanyol no ens pot guanyar’, alhora que ha reivindicat el paper d’Europa, que malgrat estar en hores baixes encara té uns ferms requeriments democràtics. 

Llach ha assegurat que controlar els propis recursos econòmics és primordial i ha destacat la necessitat de guanyar les eines polítiques per a poder fer d’aquest país un país més just i posar-lo a l’avantguarda de l’economia: ‘Això vol dir més benestar, i ens donarà l’oportunitat de fer una nova constitució que disposi els temes socials a primera línia’

En el decurs de la xerrada, Llach ha tingut un record per al periodista Carles Capdevila, que el públic assistent ha agraït sumant-se a l’homenatge amb una gran i emotiva ovació. 






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada