dilluns, 2 de juliol del 2012

3000 persones comencen la Marxa a LLEIDA


Catalunya comença la seva marxa per la independència

L'Assemblea Nacional Catalana congrega més de 3.000 persones a Lleida

Polítics i artistes donen suport a la iniciativa

email protegit

Més de 3.000 persones d'arreu del país van participar ahir a Lleida a la primera Marxa per la Independència que organitza l'Assemblea Nacional Catalana (ANC). La intensa calor no va impedir que una desena d'autocars i diverses caravanes de cotxes provinents de totes les comarques i carregats amb estelades arribessin a la tarda als Camps Elisis de la capital de Ponent per encetar els actes de l'ANC, que culminaran l'11 de Setembre a Barcelona.
“A partir de Lleida, no farem ni una passa enrere fins a aconseguir ser un estat propi”, va afirmar Carme Forcadell, presidenta de l'Assemblea, que va explicar que aquest és l'objectiu de la proposta. Va demanar que el poble català, “que ja suma una majoria independentista” els segueixi i els ajudi. Forcadell hi va afegir que a partir de la Diada d'enguany, “el govern ha d'iniciar les negociacions amb Espanya per la secessió i sense passos intermedis”. “Si ho fa, ens hi posarem al darrere; si no, l'haurem d'estirar”, va dir la presidenta de l'ANC.

L'Assemblea va animar els prop de 400 alcaldes adherits a l'Associació de Municipis per la Independència a convocar un referèndum el 2013 per decidir si el poble català vol tenir un estat propi. De fet, les consignes que reclamen un estat sobirà i dins la Unió Europea van ser de les més repetides pels participants de la marxa.

La primera activitat popular de l'ANC va recórrer el centre de Lleida fins a la Seu Vella, on es va celebrar un acte amb la lectura del manifest i la participació de nombrosos polítics, artistes i professionals que han destacat per la seva aposta independentista. Hi van ser el cantant Lluís Llach, la periodista Patricia Gabancho i els diputats Toni Strubell i Joan Tardà, entre altres. La jornada va ser festiva, amb actuacions musicals i la participació activa dels manifestants, que van omplir Lleida d'estelades. Les properes marxes nacionals, al marge dels més de 200 actes localsprevistos, seran a Miravet, la Jonquera i Montserrat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada