dimarts, 21 de maig del 2013

FEM CAMÍ, SENSE DEFALLIR !!, per Jaume Terribas

FEM CAMÍ, SENSE DEFALLIR!!

(article de Jaume Terribas, publicat al Punt Avui de diumenge 19 de maig)


En aquest mateix diari fa tan sols un any vaig publicar un article titulat “No m’ho puc creure” dient que el President Mas no deixaria passar l’oportunitat de tenir l’honor de ser continuador de la tasca feta pel President Macià, i amb la perseverància que li és habitual ,està demostrant al poble de Catalunya que la seva voluntat ens portarà a bon port. Ho manifesta per activa i per passiva, segueix el pla establert i compleix.              Com ?...doncs si s’acompleixen dues condicions necessàries que fonamentalment no depenen d’ell exclusivament, sinó del mateix poble català que va demostrar el passat onze de Setembre la voluntat de ser un NOU D’EUROPA ESTAT.

Les condicions a complir són clares i meridianes, la primera és continuar treballant units fins arribar a manifestar democràticament la voluntat de decidir el que vàrem demanar fa tan sols vuit mesos i la segona és mantenir l’esperança i la il·lusió viva d’haver encertat el camí de llibertat.

Cap organització ni partit ha estat capaç de preveure la velocitat de creuer que portem per arribar a l’objectiu. Precisament tot el contrari, sovint les noticies són portadores d’entrebancs i desencerts d’uns i altres. Els corresponents als adversaris no són pas novetat, tots ho prevèiem, ho dèiem i esperàvem, per tant res de nou.

Ara be, el que no podíem preveure ni esperar, és que els protagonismes personals, o tal vegada les enveges, contribuïssin a sembrar el desconcert o la desorientació entre la ciutadania que està frisant per poder governar-se de veritat, i està il·lusionada per assolir un Estat Català. Cal denunciar públicament a propis i estranys (Diputats, Consellers, opinadors i tutti quanti) que  són intolerables les seves actituds públiques, que com a mínim, cal qualificar de malèvoles o mancades de prudència i d’excés de protagonisme. Aquestes actuacions tal vegada són motivades per l’excessiva tolerància del President de Catalunya, conseqüència lògica, per la gravetat del moment actual, que alguns sembla desconeixen, per superar les dificultats d’ofegament financer que promou el Govern espanyol;  i també algunes entitats catalanes, financeres i empresarials a les que  la seva covardia, la seva por o la seva cobdícia les encega.   Tal vegada arribarà el moment de treure  “ la rauxa catalana” , quan s’excedeix en la seva funció alguns càrrecs, i que li recordin el deure moral que tot polític sobiranista ha assumit “voluntàriament” amb Catalunya,. No cal citar noms que tothom te al cap.

La segona condició, a complir per totes les organitzacions que es considerin sobiranistes, és la confiança en el M.H. President, el seu equip de govern i els partits que s’han compromès, fins ara, a la celebració d’una consulta clara per la independència. És important portar endavant totes les iniciatives populars que cerquin l’objectiu comú, no és hora de matissos estratègics que indueixin a la confusió. Cal anar pas a pas, units (ANC, Omnium, AMI, Procés Constituent, etc.. ) doncs hi ha feina per a tothom i cal saber, que l’hora de debatre els matissos i molts altres temes, serà després d’haver rebut del poble català el mandat, de construir un estat propi i el reconeixement mundial com un Estat independent.

Cal recordar les paraules de “Don Quijote de la Mancha” ?  ladran… luego cavalgamos  !!!

En Jaume Terribas, a Sant Ramon
(Marxa per la Independència a la Segara)


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada