dimecres, 27 de maig del 2015

Si pedalem, res no ens podrà aturar com a país



Avui, 27 de maig, a quatre mesos de la propera cita a les urnes, la Segarra per la Independència ha iniciat els actes programats pels dia 27 de cada mes, amb la presentació a Cervera i Guissona del llibre d’Eduard Sadurní Superem el càncer, pedalem per la independència.
 
L’Eduard ha fet de la salut i de Catalunya un autèntic projecte de vida. Per celebrar que havia superat un càncer, va crear l’entitat sense ànim de lucre Pedalem per la Independència. D’aleshores ençà, ha dut a terme molts reptes, entre ells l’organització d’una pedalada per tot Catalunya, amb l’objectiu de recórrer tot el país i gaudir de la seva gent, trepitjar el territori i transformar la marxa en un acte festiu, reivindicatiu i social. Amb il·lusió, optimisme, fent salut, fent un cant a la llibertat. A partir de les vivències de la pedalada, es va decidir a escriure el llibre, en el que ha fet un paral·lelisme entre l'actitud coratjosa que cal tenir per superar un càncer i l'actitud que ens cal, com a poble, per recuperar la llibertat.

La malaltia va suposar un punt d’inflexió en la seva vida. La malaltia, diu, el va fer més humà i més humil, i va entendre que tot s’ha de viure amb intensitat, amb passió. Ara, lluita per construir un país millor amb la mateixa energia i esperança que quan lluitava per vèncer el càncer. L’Eduard ens ha recordat amb molt convenciment, tal i com deia el poeta, que tot està per fer, i que tot és possible.







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada