dissabte, 13 de maig del 2017

EDUARDO REYES DEFENSA EL PROJECTE INCLUSIU DE LA REPÚBLICA CATALANA A GUISSONA I A SANT GUIM DE FREIXENET

El local de l'Associació Sant Jordi de Sant Guim de Freixenet i la sala d'actes de la Biblioteca de Guissona van acollir les xerrades-col•loqui del diputat al Parlament de Catalunya i expresident de Súmate, Eduardo Reyes. Els actes duts a terme aquest divendres 12 de maig van ser organitzats conjuntament per Segarra per la Independència i Òmnium Cultural Segarra-Urgell.

Reyes va exposar la seva visió sobre el procés cap al referèndum i la necessitat de construir un futur millor per al nostre país a través de la construcció de la República Catalana, remarcant les possibilitats que els ciutadans de Catalunya poden tenir gràcies a millores en les polítiques socials per atendre les necessitats reals de les persones. Igualment, va destacar que disposar de més recursos i poder decidir d'acord a les nostres necessitats permetrà també una millor distribució de les infraestructures i més oportunitats per a les nostres empreses, així com també aplicar les polítiques adients per evitar que els joves hagin de marxar a treballar a l'estranger.

El diputat al Parlament va defensar els valors democràtics i va expressar que si ens impedeixen votar és que no som lliures; aquesta reflexió em va fer decidir a afegir-me al projecte i treballar per la democràcia i per poder construir un país millor. L'expresident de Súmate va reivindicar que Catalunya no pot ser tot allò que podria ser perquè l'Estat espanyol no ho permet: els catalans això no ho podem tolerar, hem d'aprofitar aquesta oportunitat que tenim.

Eduardo Reyes va ser crític amb els arguments que molts unionistes utilitzen, bo i defensant que no és cert que a Catalunya el castellà no es pot parlar, així com afirmant que les pensions en una Catalunya independent estarien molt més garantides que dins l'Estat espanyol.

El diputat, fundador i expresident de Súmate va recordar un dels lemes d'aquesta entitat, organització sense ànim de lucre que defensa la independència de Catalunya: "No importa el origen sino el destino", com a al·legat final en defensa de la necessitat de realitzar el referèndum, perquè serà una doble victòria: guanyarà la democràcia, sigui quin sigui el resultat, i ens permetrà decidir el nostre futur.
                                                Eduardo Reyes a Sant Guim de Freixenet



 
                                                     Eduardo Reyes a Guissona


 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada