diumenge, 13 d’agost del 2017

La campanya Garanties defensa que l'1-O es podrà votar amb plena normalitat

El passat dimarts 8 d’agost a Guissona, així com el divendres 11 a Torà, es van dur a terme sengles xerrades organitzades per la Segarra per la Independència, branca territorial de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), amb el títol de ‘Garanties per la Democràcia’. Els ponents d'aquests actes van ser dos diputats del grup parlamentari de Junts pel Sí, Bernat Solé i Montserrat Fornells, respectivament, els quals van explicar la nova Llei del Referèndum, amb la voluntat de deixar clar que l’1 d’octubre hi haurà les mateixes garanties democràtiques que a la resta de processos electorals convocats a Catalunya en els últims anys, i que es farà de manera legal, efectiva i vinculant. 

Bernat Solé i Montserrat Fornells es van mostrar convençuts que el proper diumenge 1 d'octubre el poble català podrà votar com sempre, i van remarcar que el referèndum està emparat pels tractats internacionals que recullen el dret a l’autodeterminació, que l’Estat espanyol va ratificar l’any 1977. 

Els dos diputats del Parlament de Catalunya van explicar els detalls que preveu aquesta nova llei per garantir que el vot per part dels ciutadans es faci amb plena normalitat, i van destacar que les garanties democràtiques estaran avalades per la Sindicatura Electoral, formada per cinc juristes o politòlegs, la qual nomenarà les Sindicatures de Demarcació i de la Missió Internacional de Garanties. Així mateix, van expressar que el referèndum es celebrarà amb les mateixes condicions que la resta de processos electorals al nostre país, amb col·legis electorals, paperetes, urnes i cens electoral, en el qual podran participar tots els majors de 18 anys, i que tindrà uns resultats vinculants. Els parlamentaris, davant del dubte del col·lectiu funcionarial, van voler posar de relleu que els treballadors públics estaran plenament emparats per la llei. 

Fornells i Solé també van recordar que, malauradament, hi ha un sol factor rellevant que diferenciarà aquest procediment electoral de la resta: el fet que l’Estat espanyol farà el que calgui per impedir aquest Referèndum


Aquests actes formen part de la campanya 'Garanties per a la Democràcia' de l’ANC, que durant les darreres setmanes ha realitzat més de 150 xerrades arreu del país per donar a conèixer la Llei del Referèndum. A la Segarra també s’han planificat més actes, el proper dels quals es celebrarà el dimarts 22 d'agost a les 19h a Sant Guim de Freixenet.

 Xerrada a Guissona


 Xerrada a Torà



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada