dilluns, 16 d’abril del 2018

Barcelona es desborda en favor de la democràcia, la llibertat i en contra de la repressió judicial i política


Aquest diumenge dia 15, Barcelona va vibrar de nou amb un clam massiu al Paral·lel i els carrers adjacents de plaça Espanya en la defensa de drets, llibertats, la cohesió social i la democràcia, amb el lema d’”Us volem a casa”. 

La manifestació, convocada per l’Espai Democràcia i Convivència, del qual l’Assemblea Nacional Catalana n’és membre, va començar a quarts d’una del migdia i va recórrer el Paral·lel de Barcelona fins arribar al parc de les Tres Xemeneies. L’assistència va ser massiva, amb 957 autocars arribats d’arreu del territori, d’entre els quals 4 procedents de la Segarra, organitzats per Segarra per la Independència. En els parlaments, en destacaren les intervencions de Txell Bonet, companya de Jordi Cuixart, president d’Òmnium Cultural, i Oriol Sànchez, fill de l’expresident de l’ANC Jordi Sànchez, que van llegir unes paraules escrites pels Jordis des de Soto del Real, on porten ja 6 mesos en presó preventiva. 

Durant el recorregut de la manifestació, es van aixecar diversos pilars i es van dur a terme actes de cultura popular de colles castelleres i entitats de diversos punts del territori. Roger Mas, La Folie i La Dharma, amb el tema “la gent vol viure en pau”, van ser els encarregats de posar-hi música.

L’Espai Democràcia i Convivència rebutja la judicialització de la política, i afirma que tots aquests processos judicials agreugen la situació, i troben “d’extrema gravetat” que es persegueixin per terrorisme, rebel·lió i sedició ciutadans que han expressat la seva oposició a aquesta situació. Cal, doncs, donar una resposta política, i no repressiva. De fet, menciona els casos de Jordi Sànchez, Jordi Cuixart, i tots els membres del govern empresonats, amb quals s’ha usat “de manera desproporcionada i abusiva” el codi penal i la presó preventiva.

En aquesta línia, mostren també preocupació per la investigació contra persones, artistes, sindicalistes i activistes socials per accions o opinions, així com les accions violentes feixistes, que condemnen enèrgicament, i que atien a “l’odi i la divisió”.
  
Per tot això, diuen, l’Espai demana defensar les institucions catalanes, els drets fonamentals i el dret que té el poble català a decidir el seu futur polític, sempre de manera pacífica i ferma, treballant per la convivència, la cohesió social i el diàleg.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada