Aquest dilluns
a Cervera s’ha presentat el llibre “El receptari groc” de la xef Ada Parellada,
en un acte organitzat per Segarra per la Independència-ANC i Òmnium Cultural
Segarra-Urgell.
Aquesta obra ha
estat coordinada per Ada Parellada i és un recull de les receptes que van
formar part dels sopars solidaris que es van fer per recaptar fons per la caixa
de solidaritat a favor dels presos polítics, a partir d’una iniciativa de la
mateixa Parellada, que va organitzar el primer sopar groc al seu restaurant
Semproniana de Barcelona, amb la col·laboració d’ANC i Òmnium Cultural.
La xef va
destacar l’esperit de fer pinya contra la injustícia, fet que ha fet que molta
gent se sentís interpel·lada a fer alguna cosa, esperit solidari que s’ha
encomanat a cuiners i cuineres i molta gent d’arreu del país com una taca d'oli,
amb l’objectiu de mantenir la memòria i recollir fons per la caixa de
solidaritat que ha de fer possible pagar les fiances que es puguin derivar d’aquest
procés.
Parellada va
manifestar que és ‘meravellós sentir la solidaritat i el caliu d’un país’
i va posar en valor que aquests tipus d’actes, atès que ‘generen un gran
teixit de cooperació i solidaritat que és molt emocionant’, i va valorar el
compromís de tota la gent que hi ha col·laborat, malgrat les conseqüències que
de vegades comporta el fet de manifestar públicament aquest compromís, posant
com a exemple el boicot que va patir el seu propi restaurant en fer públic que
organitzava el primer sopar groc.
Parellada va
destacar el pròleg, escrit des de Soto del Real pel president d'Òmnium Cultural
Jordi Cuixart, com a part més emotiva d'aquest llibre.
Durant l’acte,
es va presentar un vídeo amb imatges del sopar groc que Segarra per la
Independència i Òmnium Cultural Segarra-Urgell van dur a terme el passat 14 d’abril
a Cervera.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada