dimarts, 5 de juny del 2018

Ada Parellada presenta a Cervera el llibre "El receptari groc"


Aquest dilluns a Cervera s’ha presentat el llibre “El receptari groc” de la xef Ada Parellada, en un acte organitzat per Segarra per la Independència-ANC i Òmnium Cultural Segarra-Urgell. 

Aquesta obra ha estat coordinada per Ada Parellada i és un recull de les receptes que van formar part dels sopars solidaris que es van fer per recaptar fons per la caixa de solidaritat a favor dels presos polítics, a partir d’una iniciativa de la mateixa Parellada, que va organitzar el primer sopar groc al seu restaurant Semproniana de Barcelona, amb la col·laboració d’ANC i Òmnium Cultural. 

La xef va destacar l’esperit de fer pinya contra la injustícia, fet que ha fet que molta gent se sentís interpel·lada a fer alguna cosa, esperit solidari que s’ha encomanat a cuiners i cuineres i molta gent d’arreu del país com una taca d'oli, amb l’objectiu de mantenir la memòria i recollir fons per la caixa de solidaritat que ha de fer possible pagar les fiances que es puguin derivar d’aquest procés. 

Parellada va manifestar que és ‘meravellós sentir la solidaritat i el caliu d’un país’ i va posar en valor que aquests tipus d’actes, atès que ‘generen un gran teixit de cooperació i solidaritat que és molt emocionant’, i va valorar el compromís de tota la gent que hi ha col·laborat, malgrat les conseqüències que de vegades comporta el fet de manifestar públicament aquest compromís, posant com a exemple el boicot que va patir el seu propi restaurant en fer públic que organitzava el primer sopar groc. 

Parellada va destacar el pròleg, escrit des de Soto del Real pel president d'Òmnium Cultural Jordi Cuixart, com a part més emotiva d'aquest llibre.
 
Durant l’acte, es va presentar un vídeo amb imatges del sopar groc que Segarra per la Independència i Òmnium Cultural Segarra-Urgell van dur a terme el passat 14 d’abril a Cervera.
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada