dilluns, 27 d’agost del 2012

Els Plans de Sió se sumen a la Marxa cap a la Independència




Dos pobles del municipi dels Plans de Sió s’han sumat també als actes de la Marxa per la Independència acollint la lectura del manifest i lluint la senyera estelada presidint els actes de la Festa Major: les Pallargues (capital del municipi) i Hostanfrancs.



Al vespre de divendres 24, a l’entreacte del ball de Festa Major, els representants de la Segarra per la Independència, acompanyats de quatre joves del poble, varen presentar a tots els veïns i veïnes congregats els objectius de la Marxa cap a la Independència i llegiren el manifest de l’Assemblea Nacional de Catalunya, cridant a tothom a la participació en la manifestació sobiranista dels proper 11 de setembre a Barcelona. L’acte fou encapçalat per una gran senyera estelada que onejava des de l’altíssim campanar barroc de l’església de l’Assumpció, a la plaça major d’Hostafrancs.


Hores més tard, els membres de la Segarra per la Independència es desplaçaren a les Pallargues, on Albert Turull, membre del secretariat de l’ANC, va encarregar-se de presentar els objectius  de la Marxa cap a la Independència. A continuació, mentre la coral local cantava el cant de la senyera, es va hissar una gran senyera estelada apadrinada pels veïns del poble. Encabat, dos joves del poble varen fer la lectura del manifest i varen interpretar l’Himne Nacional de Catalunya al so de les gralles i el tabal.


Durant els dos actes, la distribució de senyeres estelades i de marxandatge de la Marxa cap a la Independència va ser massiva, deixant pràcticament sense existència a Segarra per la Independència (que ha hagut de reposar ràpidament per atendre les comandes de Cervera per la parada de l’Aquelarre).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada