divendres, 9 de novembre del 2012

argument 5: QUÈ SERÀ DEL PIB CATALÀ?

TOT ALLÒ QUE VOLS SABER SOBRE LA INDEPENDÈNCIA O QUE DESITGES ACLARIR 

Capítol 5: el Producte Interior Brut de Catalunya s'ensorrarà?La puixança del PIB català té un bon punt de partida, consta entre els més alts de la UE, i resistirà el canvi polític gràcies a l'obertura de l'economia a l'exterior.

El PIB per càpita català, en paritat de poder de compra, se situa en setena posició de l'anomenada UE-15, és a dir, els quinze països primigenis de la Unió i més potents econòmicament. L'índex sobre la mitjana és de 109, al voltant d'uns 28.200 euros per càpita en termes absoluts.

L'estat català disposaria dels recursos del dèficit fiscal que ara llisquen cap a Madrid.

La Generalitat captaria entre 16.000 i 20.000 milions més, que revertirien de manera positiva en el PIB perquè serien recursos públics gastats a Catalunya.

Per cada euro de l'actual dèficit fiscal gastat a Catalunya, el PIB augmentaria entre 1,3 i 1,4 euros, fins i tot descomptant un eventual boicot comercial espanyol equivalent a un 5%; això representaria un creixement estimat del PIB català de 25.000 milions d’euros gràcies a l’efecte multiplicador de la despesa pública provinent del dèficit fiscal actual.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada