dimecres, 3 de juny del 2015

Camí del 27S

Fem camí. Els resultats de les eleccions municipals del 24 de maig han confirmat que estem en el camí. Des de la Segarra per la Independència valorem molt positivament l’elevat percentatge de vot vers les candidatures compromeses amb la independència de Catalunya. De fet, si comparem els resultats d’enguany respecte els de les passades municipals de 2011, es pot visualitzar un increment del bloc sobiranista, que sumat als vots procedents de d’altres candidatures que han signat el compromís Els ajuntaments per la independència promogut per l’ANC, dóna un resultat clarament favorable a la sobirania de Catalunya, suposant un 75% dels vots emesos a la Segarra. Del total dels 141 regidors electes de la comarca, són 122 els que sumen pels partits sobiranistes o per candidatures que han signat el compromís (això fa un 86,5% dels regidors de la comarca).  Com a exemple podem citar la situació resultant a la capital de la comarca, on dels 13 regidors de la Paeria de Cervera, 10 han signat el compromís (4 regidors de CiU, 2 d’ERC, 2 de MES, 1 de la CUP i 1 d’InSe). Altres dades destacables en el balanç comarcal, són la desaparició de la PxC dels nostres ajuntaments i la reducció del vot al Partit Popular, que amb 2 regidors en tota la comarca, perd la representació al Consell Comarcal de la Segarra.



 
 
Pel que fa als resultats generals en clau de país, el 2015 hi ha hagut 309.647 votants més de partits que donen clarament suport al procés independentista respecte el 2011. Per altra banda, en el camp unionista, el conjunt ha perdut 128.434 votants respecte al 2011. Si sumem, a més, els vots favorables al dret a decidir del nostre país, les dades confirmen clarament que el procés és més viu que mai, i que el poble manté la direcció cap a una fita clara, que a curt termini es visualitza amb les eleccions del 27 de setembre. El resum de les dades diu que CiU, ERC o les CUP han estat primera força al 75% de municipis catalans, amb 1,4 milions de vots independentistes que suposen el 45% del total dels sufragis (el 2011 suposava el 33%). Quant a l’equivalència en nombre de regidors, el bloc sobiranista ha aconseguit 6.077 regidors a tota Catalunya, dels 9.077 que s’escollien en les eleccions municipals, el que suposa un 67% del total de regidors (el 2011 les tres formacions sumaven un 58,5%) en front del 18,4% i els 1.668 regidors del front unionista (PSC, PP i C’s).


 
És un fet, doncs, que l’independentisme ha registrat un dels millors resultats de la història en aquestes eleccions locals. Les dades deixen en clara evidència i atorguen el valor del paper mullat, les previsions apocalíptiques que alguns veuen en el procés. Aquests resultats impulsen, encara més, el sobiranisme per a guanyar el 27S, i confirmen que l’independentisme és al centre de la política catalana, amb un pes cada cop més gran. Citant paraules de Jordi Sánchez, recentment elegit com a president de l’Assemblea Nacional Catalana, “que ningú es pensi que aquests resultats són el sostre del sobiranisme”. La fita és el 27 de setembre, que ha de ser el referèndum que l’estat espanyol ens ha impedit de realitzar. L’ANC i Òmnium Cultural presentaran properament les accions que duran a terme durant els mesos previs al 27S, que seran determinants per mobilitzar i ampliar la majoria social a favor de la independència. Perquè anhelar la independència, no és un debat essencialista, sinó una aposta per la millora de la qualitat de vida, de les infraestructures, del benestar de les famílies, l’educació i la sanitat. Perquè volem un país millor, cal continuar sumant de cara a les eleccions plebiscitàries del 27 de setembre. I és allà és on tot comença.




(*) Resultats provisionals extrets d'El Punt-Avui

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada