dijous, 25 d’octubre del 2012

Convertim el clam de la Diada en vots


“Hem de convertir el clam de la Diada en vots”

L’ANC demana que cap independentista es quedi a casa el 25N i fa públics tres punts perquè els partits els incloguin al seu programa electoral

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha fet públic el seu posicionament sobre les eleccions “plebiscitàries” del proper 25 de novembre al Parlament de Catalunya. L’Àngels Folch i la Carme Forcadell, membres del Secretariat Nacional de l’ANC, han explicat en roda de premsa que han demanat als partits polítics que incloguin al seu programa electoral
tres punts en què es comprometen a treballar units per assolir un “nou Estat independent”.

1) La sobirania de Catalunya resideix en el poble català. El poble català és qui ha de ser consultat a l’hora     de decidir la relació política que vol establir amb la resta de pobles i Estats del món.


2) Ens posarem a treballar immediatament perquè, en la 
propera legislatura, Catalunya esdevingui un  nou Estat 
d’Europa.

3) Treballarem conjuntament amb la resta de grups polítics perquè
el procés de constitució del nou estat independent sigui el 
més consensuat possible i esdevingui l’Estat de tots els catalans i c
atalanes.


Forcadell ha destacat la importància dels comicis i ha remarcat que tots els independentistes han de votar: “hem de convertir el clam de la Diada en vots”. En aquest sentit, la presidenta de l’ANC ha explicat que l’objectiu de l’Assemblea és que el Parlament resultant d’aquestes eleccions tingui el màxim de diputats independentistes, molts més que els actuals, ja que haurà de ser el Parlament que culmini el procés d’emancipació català.

Per la seva banda, Folch ha explicat que el document de l’ANC es “basa en quatre principis bàsics: dignitat, democràcia, justícia i llibertat”. L’escrit apunta que als comicis de novembre caldrà “decidir entre dos models antagònics de país: continuar essent una autonomia subordinada a les ordres d’un Estat Espanyol centralitzador […] o emprendre el camí de la recuperació de la nostra independència política, de la llibertat, la dignitat, la democràcia de base i la justícia social, apostant per fer de Catalunya un nou estat d’Europa”.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada