dissabte, 10 de setembre del 2016

11 de setembre: vine a la festa de la República de tothom!



L’arribada del mes de setembre ens marca un punt clau a les nostres agendes. Fins ara, durant l’estiu, des de l’Assemblea Nacional Catalana hem dut a terme diverses activitats. La majoria d’elles, amb l’objectiu de visualitzar els greuges de l’estat espanyol vers els catalans i catalanes.

Així, hem denunciat un estat mesquí, que es ignora el patiment dels ciutadans. Hem rebutjat un estat insolidari, que nega la possibilitat de que Catalunya allotgi refugiats dels conflictes del pròxim orient. Hem dit prou a un estat insensible que tomba les lleis que el nostre Parlament aprova. Hem cridat ben fort i clar que no volem un estat que menysprea el poble català, que no ha executat ni un 10% del pressupost compromès en el Pla de Rodalies 2008-2015. Hem recordat que l’estat espanyol és un estat que col·lapsa, perquè malauradament, governi qui governi, la història ens demostra que sempre ha anat contra els interessos de Catalunya. Hem lamentat pertànyer a un estat que ataca, per això reclamem el nostre propi país, on els diputats del nostre Parlament puguin aprovar lleis per protegir el nostre medi ambient, el nostre desenvolupament econòmic i, sobretot, per protegir i valorar els ciutadans de Catalunya. Hem desaprovat un estat autoritari, que gasta despeses milionàries per a mantenir una monarquia obsoleta i innecessària, i que no garanteix la democràcia ni els seus fonaments, la llibertat, la igualtat i la fraternitat. Durant tota aquesta campanya, per tant, hem denunciat el que ja és impossible d’amagar: Catalunya necessita un estat propi. Això és el que novament, l’11 de setembre, reivindicarem en la gran manifestació a cinc punts del nostre territori, els segarrencs i segarrenques, a Lleida.

L’11 de setembre de 2016 marcarà l’inici d’una nova etapa. Per això volem que la veu de tota la gent que forma aquest país se senti a la mobilització que mostrarà al món que som un país viu, en moviment, organitzat i a punt per a esdevenir un nou estat d’Europa. Som un país que batega. 

Aquesta és la Diada on ja ens sentim legitimats, després de les eleccions del 27S de 2015, que van culminar amb el primer Parlament independentista de la nostra història. Som sobirans, som la República Catalana en un últim punt de construcció. L’èxit de la mobilització serà cabdal per manifestar al món que la societat civil estem a punt i que volem que les institucions estiguin preparades per començar la construcció d’un nou país. Per això, des de la Segarra per la Independència fem una crida a tots els segarrencs i segarrenques per a que us apunteu a un futur millor, i omplim Lleida d’esperança i il·lusió. 

Demà 11 de setembre, vine a Lleida, vine a la festa de la República de tothom!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada