diumenge, 26 de febrer del 2012

Arcadi Oliveres defensa la independència de Catalunya en un acte a Torà


Aquest divendres 24 de febrer, a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Torà, la Segarra per la Independència va organitzar una taula rodona sobre la independència de Catalunya, en la qual hi van participar una cinquantena de persones. L’acte fou presidit per Josep M. Alsina, tinent d’alcalde del municipi, i hi varen intervenir Arcadi Oliveres, president de Justícia i Pau, Carme Forcadell, de la Plataforma pel Dret a Decidir, Jaume Terribas, de l’Assemblea Nacional de Catalunya, i Albert Turull, de Segarra per la Independència.


Oliveres es va manifestar clarament independentista, tot declarant-se partidari d’una Catalunya sobirana on tinguin primacia els valors del republicanisme, cooperativisme, solidaritat, desmilitarització i integració i s’hi defensi una cultura basada en la identitat pròpia i una banca ètica i s’hi rebutgi de tota activitat especulativa i de creixement desmesurat i irracional.


En el seu torn, Forcadell va exposar el camí previst des de l’Assemblea Nacional Catalana, les estratègies traçades per assolir la declaració d’independència de Catalunya i la gran importància que en el projecte hi té la societat civil, organitzada i activa. Jaume Terribas va exposar el greu dèficit fiscal que pateix la Catalunya sotmesa a espoli constant dins l’Estat autonòmic i Albert Turull va descriure les activitats desenvolupades per la Segarra per la Independència i va anunciar la recent adhesió d’Estaràs, Sant Guim de la Plana i Massoteres a l’associació de Municipis per la Independència (amb els quals ja hi són la meitat dels municipis de la comarca i més de 250 a tot Catalunya).




D’altra banda, el proper divendres 2 de març, la Segarra per la Independència és presentarà a Sant Ramon, amb el suport de la Fundació Catalunya Estat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada