dilluns, 13 de febrer del 2012

Pep Riera dona suport a la Segarra per la Independència

El passat divendres 10 de febrer va tenir lloc a la Guàrdia – lada, municipi de Montoliu de Segarra, la presentació de la Segarra per la Independència, assemblea comarcal de l’Assemblea Nacional Catalana. La benvinguda a l’acte va córrer a càrrec de Josep Balcells, alcalde del municipi, i hi van intervenir Albert Turull, secretari de la Segarra per la Independència, Ricard Garreta, patró de la Fundació Catalunya Estat, i Pep Riera, històric dirigent de la Unió de Pagesos i promotor de Pagesos per la Independència.


En la seva intervenció, Riera va posar confessar que el temps l’havia fet evolucionar fins a convenciments sobiranistes i que ara és hora de traçar, més enllà de l’objectiu de la independència, l’estructura de la Catalunya independent. En aquest sentit, va defensar que el futur Estat haurà de treballar per una nova concepció de les Polítiques Agràries Comunitàries i per promoure una bossa de terrenys agrícoles que aturi l’especulació dels sòl rural, seguint models que fa dècades que estan implantats amb èxit a Europa.

Per la seva bada, Garreta va detallar les xifres del dèficit fiscal d’una Catalunya sotmesa a l’espoli de l’Estat espanyol i va plantejar les alternatives que suposarien l’administració dels propis recursos. 


L’acte va acabar amb un debat entre els presents, on es va incidir en el paper rellevant que tenen els municipis en la convocatòria d’una futura consulta per la independència i en la societat civil per condicionar els compromisos i els posicionaments dels partits polítics. A banda d’això, es va convidar als presents a sumar-se a l’Assemblea Nacional Catalana, que es constituirà el proper 10 de març a Barcelona.





 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada