dimecres, 1 d’agost del 2012

Una gran estelada presideix la Festa Major de Biosca




El sopar de germanor que el 31 de juliol va cloure els actes de Festa Major de Biosca va ser presidit per una gran estelada. La comissió de festes del municipi que l’havia apadrinat va encarregar-se de penjar-la als murs del castell que corona el poble i que romangués il·luminada per un focus. Al finalitzar el sopar, juntament amb el sr. Corneli Caubet, alcalde del municipi, dues responsables de campanya de la Segarra per la Independència varen llegir el manifest de la marxa cap a la independència i varen encoratjar als presents a lluir una estelada als seus balcons i finestres, així com a participar a la gran manifestació del proper 11 de setembre a Barcelona.



Per altra banda, la Segarra per la Independència intervindrà també el proper 3 d'agost  al “sopar de les barraques” de Sant Guim de Freixenet i participarà en la hissada d’una gran senyera estelada al balcó de l'Ajuntament .




5 comentaris:

  1. A banda de la importància trascendetal que tindrá pel futur de Catalunya que Biosca es posicioni a favor o en contra... cal ser consicents de que la independència (com qualsevol altre canvi estructural polític o social) passa per les iniciatives locals.

    Ara bé, no recordo que s'hagi fet una consulta popular per això. Així que suposo que en la pròxima festa major podré posar la bandera que jo vulgui.

    Les iniciatives populars tenen el seu punt fort en la pròpia implicació i unitat del poble, si no no tenen sentit. Hem sembla molt bé que els ajuntaments de CyU ara es posicionin a favor de la independència. Pero, quan es posicionarán en contra dels desnonaments? o en contra del tancament de escoles? o a favor de l'agricultura ecològica (aquesta per cert seria força interessant tenint en compte que la majoria del poble son agricultors)?

    No entenc perquè no es posicionen igualment contra els desajustos econòmics, ambientals i socials causats per la CAG a només 10 kilòmetres de casa.


    De igual forma que tampoc entenc perquè hi ha gent que rep ajudes de la Unió Europea mitjançant la Política Agrària Comú i després es queixen del dèficit fiscal de España...no els importa el dèficit fiscal de la resta de paísos de la UE respecte als pagesos del seu poble?

    ResponElimina
  2. Benvolgut Lucas,
    Vagi per endavant que no hauries, i menys des de Biosca, menystenir la importància que té que la veu de la gent dels petits municipis -com el teu o com el meu- es faci sentir en els temes transcendentals del país, ja sigui respecte la reivindicació dels drets nacionals (pels quals tan es va lluitar al teu poble, precisament, durant tot el segle XIX), ja sigui respecte d’altres aspectes claus de futur com la preservació del medi ambient, la justícia social o l’ètica política i econòmica.
    Com saps, el consistori bioscà, organisme democràticament elegit i, per tant, legítim representant del poble, ha aprovat la seva adhesió al projecte sobiranista de l’ANC i AMI, per la qual cosa està absolutament legitimitat (fins i tot obligat) a manifestar-ho obertament en actes com el del passat 31. No només és una posicionament valenta i compromesa, sinó absolutament democràtica.
    Certament, qüestions com el tancament de les escoles rurals com la de Biosca, l’injust repartiment de les ajudes per l’agricultura –beneficiant les pràctiques més insostenibles i aquells que més tenen-, les actuacions de cacic o les impúdiques i irresponsables activitats dels poders financers mereixen també que el poble es mobilitzi per a fer sentir la seva veu. Per això, també hi ha les seves plataformes, canals i altaveus corresponents, que ben segur coneixes millor que jo i que sabràs aprofitar com s’escau.
    No ens enganyarem: la independència de Catalunya no és pas la panacea als mals dels nostres temps, però, ben segur, permetrà abordar en clau catalana totes les qüestions que ens tenallen i farà que les decisions que ens afecten es prenguin des d’una major proximitat a la població i, fins i tot, el parer dels 265 bioscans i bioscanes guanyarà en la importància transcendental que qüestiones.
    Salut! No defalleixis i endavant!

    ResponElimina
  3. No he desestimat la importancia de la lluita municipal, pero aquesta ha de ser popular i per tant no política.

    O no reclameu un referendum popular precisament perque considereu que els representats elegits no deuen decidir les qüestions d'identitat nacional?

    La meva queixa és més simbòlica que no pas "transcendetal" només volia dir que cal tenir en compte la opinió popular i no només la electoral. De la mateixa forma que cal prioritzar objectius, perquè no fem una plataforma d'afectats per la hipoteca abans? o un Banc d'Aliments? o un pla agrícola-ecològic?

    ResponElimina
  4. Tota acció encaminada a remoure l'ordre de la "polis", el marc essencial on es desenvolupa la societat, és política, ja sigui la lluita per la sobirania dels pobles, ja sigui per la regeneració democràtica, ja sigui per canviar la legislació, ja sigui per reivindicar la justícia social. Per tant, no ens ha de fer por i no hem de renegar de l'activitat política...
    Cosa diferent és l'actuació partidista: sectarisme que, en funció dels interessos d'una o altra classe, d'un o altre grup de poder, des d'un o altre color, demanen el suport mut de la massa passiva. Aquí és on, per desgràcia, la política es corromp, es desprestigia, s'allunyà del ciutadà i pretén reduir la incidència del subjecte de la sobirania vers l'ordinament que el regeix a un mer exercici electoral de papereta i urna.
    Defensar la lluita popular és defensar la Política en majúscules i qualsevol objectiu que pretengui retornar la sobirania al poble és lícit. Totes les lluites que segueixin aquesta via són democràticament pures i, per tant, no s'exclouen entre sí.

    ResponElimina