dilluns, 22 de setembre del 2014

Els ajuntaments a favor de la consulta del 9N2014


Tot just era divendres passat que el parlament de Catalunya aprovava amb un resultat esperançador, la llei de Consultes. Així, 106 dels 134 diputats votaven a favor d’aquesta eina que ens permetrà convocar la consulta. Durant la jornada d’avui, més de 300 ajuntaments d’arreu del país han donat suport a la consulta mitjançant l’aprovació de mocions en els seus plens. Uns dels primers consistoris d'aprovar la moció ha estat el de Barcelona, on la iniciativa ha prosperat sense la participació de gran part dels regidors del PSC. A la Segarra diversos municipis ja s’hi ha adherit, entre ells Cervera i Guissona. 

Les diputacions provincials també fan costat a la consulta. La primera que ho ha fet explícit és la Diputació de Lleida. El text ha rebut els vots favorables de CiU, ERC i un diputat del PSC. S'hi han oposat el PP i un diputat socialista. La resta del grup del PSC s'ha abstingut.

Almenys 915 municipis i els 41 consells comarcals ja tenen la moció, en què, entre altres coses, es comprometen a facilitar els recursos per fer la consulta i a fer una crida a la participació. Segons l’Associació Catalana de Municipis (ACM) i l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), durant aquesta setmana secundaran la llei i la consulta uns 600 consistoris. Aquest fet es comunicarà a l’estat espanyol, a la Unió Europea i a l’ONU. Tenim dret a decidir el nostre futur, votar és legítim, democràtic i legal. El 9N2014 votarem i guanyarem!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada