dilluns, 15 de setembre del 2014

Més de 750.000 peticions!!!



Tal i com us avançàvem fa un parell de dies, avui al matí al Parlament de Catalunya s'ha fet el lliurament de les caixes amb més de 750.000 instàncies recollides durant la campanya del Signa un Vot per la Independència. Això vol dir que 750.000 catalans i catalanes, mitjançant el dret fonamental de petició, demanen al Parlament que convoqui la consulta sobre la independència del nostre país, i que en cas de que s'impedeixi la seva celebració, faci una declaració d'independència. Aquesta signatura, és un gran aval per a legitimar la declaració d'independència en cas que no es pugui celebrar la consulta, i és un avanç cap al camí d'exercir el dret a l'autodeterminació. 



Durant l’acte d’entrega de les instàncies, Carme Forcadell, presidenta de l’ANC, ha fet èmfasi en l’agraïment a tots aquells que han col·laborat en la campanya i ha emmarcat la jornada d’avui com “el dia de la gent que ha treballat per l’èxit de la campanya Signa un Vot”. A més, la presidenta de l’ANC ha remarcat que, amb l’aval del carrer i les moltes firmes recollides, “l’Assemblea no farà ni un pas enrere fins aconseguir la independència de Catalunya”. En aquest sentit, el full de ruta marcat per Forcadell passa per la doble U: “unitat i urnes”.

 Rosa Alentorn, coordinadora de la campanya Signa un Vot, i Agustí Carles, jurista de l’ANC, han completat la ronda de parlaments en una tarima on desenes d’apoderats els flanquejaven. Agustí Carles ha ressaltat la pulcritud del procés de recollida i ha avalat la força d’una iniciativa "plenament reconeguda a nivell nacional, estatal i europeu". Carles ha explicitat que el Signa un Vot perseguia un doble objectiu: “Empènyer per a garantir la celebració de la consulta o, en el seu defecte, avalar una declaració d’independència”.


 Alentorn, a banda de fer públiques les xifres definitives davant els aplaudiments dels apoderats presents a l’exterior del Parlament, ha explicat que s’han descartat fins a 23.000 butlletes a causa de l’aparició de duplicats o d’instàncies nul·les. En referència a la xifra final, Alentorn ha convidat a visualitzar les 750.000 persones que han donat suport a la campanya disposades en fila, cosa que els permetria anar des de l’Ebre al Pertús i del Pertús a l’Ebre.
 

Des de la Segarra per la Independència també volem donar les gràcies a tots els voluntaris i voluntàries, que han fet possible aquesta campanya. Sense vosaltres no hauria estat possible!!!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada