dimarts, 23 de setembre del 2014

Registre de catalans i catalanes residents a l'exterior



El 3 de juny Govern de la Generalitat de Catalunya va posar en marxa el Registre de catalans i catalanes residents a l'exterior.  Aquest registre és de caràcter voluntari, i té com a finalitat que tots els catalans que resideixen a l'estranger que ho desitgem també puguin participar en les consultes que la Generalitat de Catalunya organitzi. Per tant, és un bon instrument per assegurar la màxima participació en la consulta del 9N2014, ja que són més de 227.000 catalans els que resideixen a l’estranger. 

El registre s'adreça als ciutadans que tenen condició "política" de català segons que disposa l'Estatut, sigui major o menor d'edat. Aquesta condició la tenen els ciutadans amb nacionalitat espanyola que resideixen fora de l'Estat, que estan donats d'alta als registres dels serveis consulars espanyols i que tenen el seu últim empadronament en alguna població de Catalunya.

La Secretaria d'Afers Exteriors ha posat a disposició dels interessats els formularis per realitzar la inscripció. El formulari es pot omplir per via telemàtica, però posteriorment s'haurà d'imprimir i enviar amb la documentació que acrediti la identitat i nacionalitat espanyola, la residència a l'exterior, i el darrer veïnatge administratiu a Catalunya. També s'hi podran inscriure els descendents de catalans amb nacionalitat espanyola que mai han residit a l'Estat però que tenen com a municipi d'adscripció qualsevol població catalana.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada