dilluns, 10 de setembre del 2012

Cervera acull la presentació del documental Operació Garzón


Divendres 7 de setembre, la sala Francesc Buireu de Cervera va acollir l’acte de presentació del documental Operació Garzón. Organitzat per l’Assemblea de Joves de Cervera i la Segarra per la Independència, organisme comarcal de l’ANC, l’acte fou presentat per Roger Aldomà i Jaume Moya i va comptar amb la presència de José Miguel Cuesta, de la productora Llibertat.cat, i Ramon Piqué, un dels detinguts l’any 1992. 

El documental descriu l’operació ordenada des de l’Audiència Nacional i instruïda per l’ex-jutge Baltasar Garzón contra l'independentisme a la Catalunya  l'any 1992, així com les denúncies de tortures fetes per diversos dels detinguts, així com la condemna des del Tribunal Europeu de Dets Humans sobre el Regne d’Espanya per haver-se negat a investigar-les, privant de l’empara judicial als afectats.  


L’activitat s’inscriu dins els actes de la Marxa cap a la Independència convocats per l’ANC i va cloure amb una taula rodona on els presents varen poder donar les seves impressions sobre la lluita històrica de l’independentisme català i el sentiment optimista i valent que actualment es respira al país. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada