dimarts, 11 de setembre del 2012

Els estels i les torxes il•luminen Cervera en la vigília de la Diada Aquest 10 de setembre, Cervera ha afegit als centenars d’estelades que guarneixen finestres i balcons dues grans estelades onejants des del campanar de l’església de Santa Maria i una tercera presidint la façana de la Paeria. A més, en reafirmació de la voluntat clara d’independència, als pals de l’Ajuntament només hi roman la senyera catalana.
 Al vespre ha tingut lloc la vetlla de la Diada, acte unitari convocat per l’Assemblea de Joves i Segarra per la Independència, juntament amb els partits CDC, ERC i SI. Més de tres-centes persones s’han reunit al peu de la Farinera del Sindicat, coronada des de fa setmanes també amb una gran senyera estelada, per a marxar fins la Universitat, on s’ha procedit a l’encesa de les torxes i la lectura del manifest de la Marxa cap a la Independència. 
Des d’allí, la comitiva ha seguit el seu trajecte fins el monument a la Generalitat, a la muralla cerverina, on el Paer en Cap, Ramon Royes, s’ha adreçat a tots els presents fent una crida a la participació massiva en la manifestació independentista de l’11 de setembre a Barcelona i encoratjant a tots els representants polítics i a la ciutadania segarrenca a sumar-se i seguir treballant pel projecte sobiranista, transversal i de base popular, perquè Catalunya sigui el proper Estat d’Europa. 

L’acte ha acabat amb el cant dels segadors, interpretat per la colla de grallers, i un sopar popular. 


 Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada