dilluns, 3 de setembre del 2012

Segarra per la Independència porta a Guissona l’Operació Garzón



Divendres 31 d’agost, a la sala de plens de Guissona, i amb la col·laboració de Llibertat.cat, Segarra per la Independència va presentar el documental “Operació Garzón”. El reportatge descriu l’operació policíaca que va suposar la detenció i repressió de  45 persones vinculades al moviment independentista català en dates prèvies als Jocs Olímpics de Barcelona 92. Sota la direcció de l’ex-jutge instructor de l’Audiència Nacional Baltasar Garzón, l’actuació policial sobre 17 dels detinguts va generar un seguit de denúncies que foren ocultades pels seus responsables. Per aquests fets, l’any 2003, el Tribunal Europeu de Drets Humans va condemnar l’Estat espanyol per haver-se negat a investigar aquestes greus acusacions.



Durant l’acte hi van intervenir Jaume Moya, coordinador de Segarra per la Independència, i Joan Rocamora, un dels detinguts durant els fets denunciats, que va pertànyer a l’MDT i és actual membre de l’ANC a Cerdanyola. Hi varenn assistir una cinquantena de persones, que van participar en el debat posterior.
El documental es presentarà novament a la sala Buireu de Cervera, a les 7 del vespre de divendres 7 de setembre, amb l’assistència de Ramon Piqué (un altre dels detinguts) i José Miguel Cuesta (responsable de la producció del documental).


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada