dijous, 13 de setembre del 2012

Seguirem treballant cap a la Independència
Des de que el passat mes d’octubre, l’Assemblea Nacional de Catalunya constituís la seva territorial a la nostra comarca, la Segarra per la Independència, quelcom ha canviat. No és només el compromís assumit per la gran majoria dels nostres ajuntaments, ni la participació massiva de la gent de la comarca als actes de la Marxa cap a la Independència, ni  la profusió de senyeres estelades que han omplert balcons i finestres i els murs dels nostres edificis més emblemàtics, ni tan sols la marea de segarrencs i segarrenques que vam acudir el passat 11 de setembre a la gran manifestació per la Independència de Catalunya...

Allò que realment ha canviat és que la por ha quedat enrere. És ben possible que la campanya informativa realitzada, exposant els avantatges culturals, socials i econòmics que suposarà pel nostre país la consecució de la seva independència hagi ajudat a molts a convèncer-se de la bondat del projecte independentista, però és ben segur que molts, des del seu fur intern, ja tenien aquesta percepció i aquest anhel de llibertat. La Marxa cap a la Independència ha derrotat la por que després de més de setanta anys d’anorreament, repressió, escarni i espoli a la catalanitat ens tenallava i ens impedia alçar la veu. Ara ja tothom ha pogut assolir la consciència que la voluntat de sobirania per la nostra Nació és ja un sentiment àmpliament majoritari i ha perdut tota recança de mostrar obertament la seva il·lusió de futur. Sabedors que la supervivència, la dignitat i l’avenç de Catalunya passa inexorablement pel reconeixement de la seva condició d’Estat dins la Unió europea, les segarrenques i els segarrencs hem decidit donar un pas endavant, valent, compromès i sense aturador, i fer saber a tota la nació i a tot el món que també volem participar en aquest trajecte cap a l’alliberament nacional.

Encara hi ha molta feina a fer, i la satisfacció i el cofoisme de l’èxit absolut de la manifestació de l’11 de setembre de 2012 no ens farà caure en l’autocomplaença i la passivitat. El compromís ens exigeix que seguim endavant amb una feina que, amb rigor, sacrifici i entusiasme, ens permetrà arribar molt abans del què pensem a la fita de l’alliberament nacional.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada